logo

Välkommen till Skolplus!

Skolplus hittar du övningar, spel, lärarverktyg och utskriftsmaterial för grundskolan. Den huvudsakliga inriktningen är årskurserna F-6 men det finns även en hel del material som passar för äldre elver.

En del av materialet är avsett att användas av eller under överseende av en lärare på till exempel interaktiv skrivtavla eller vanlig dator. Det finns även många övningar och spel som kan även användas av eleverna själva. Självklart går det bra att använda materialet privat i hemundervisning, ungefär en tiondel av våra användare är privata.

Allt material på sajten är utvecklat speciellt av Skolplus och vår strävan är att lära ut och ge färdigheter på ett lättsamt och roligt sätt som får eleverna att engagera sig. Med tanke på all den positiva respons vi fått så kan vi konstatera att vi hittills lyckats rätt bra. Men det finns inget gott som inte kan göras bättre och vi fyller ständigt på med mera övningar, lektioner och kopieringsmaterial. Följ oss gärna på vår Facebook-grupp för att se vad som händer, www.facebook.com/Skolplus.

Priser och skapa konto

För information se www.skolplus.se/priser

Systemkrav

Mycket av materialet kräver att man har senaste versionen av flash installerat. Den är gratis och kan hämtas från get.adobe.com/flashplayer/.

Övningar märkta med "även iPad" kan köras på de flesta moderna webbläsare även om flash saknas. De fungerar till exempel bra på senare versioner av Internet Explorer, Safari, Chrome och Firefox. Dessa övningar har testats på iPad med Safari och Chrome. Om man har en PC med Internet Explorer 8 eller äldre så fungerar inte dessa övningar, installera i så fall Chrome.

Material för utskrift är oftast pdf-filer. För att öppna och skriva ut dessa krävs Adobe Reader som kan hämtas gratis från get.adobe.com/se/reader/.

Skolplus på iPad

Det finns ingen app i App Store för skolplus.se, däremot kan Skolplus köras som en webbapp. Gör så här:

  • Öppna webbläsaren Safari, navigera sedan till: www.skolplus.se
  • I Safaris verktygsfält finns en knapp med en pil i en fyrkant, klicka på den (se 1 i figuren).
  • Välj "Lägg till på hemskärmen” i menyn som visas (se 2 i figuren).
  • I detta steg kan du skriva in ett namn för appen, eller välja det förinställda, när du är färdig klicka på knappen ”Lägg till”.

 

Felsökning

Fel: Övningar fungerar inte som de ska på min dator!
Se först till att du har senaste versionen av Flash installerat (get.adobe.com/flashplayer/). Prova också om det går köra flashprogram eller flashspel som ligger på andra andra webbplatser, om det inte går så ligger felet troligen på din dator och inte i vårt system. Om du hittar ett fel så blir vi jätteglada om du skickar ett till oss. Om vi inte vet var problemen finns så kan vi inte fixa dem.

Fel: Jag är inloggad men när jag kör en övning så är den i demonstrationsläge!
Detta kan uppstå om man har varit inloggad länge. Logga helt enkelt ut och sedan in igen så fungerar det oftast.

Fel: E-post om lösenord med mera kommer aldrig !
E-post från Skolplus hemsida uppfattas tyvärr ibland som skräppost. Det kan vara filtret som ligger på din dator (titta i skräppostmappen för att se om det ligger där). Det kan också vara i skolans eller kommunens nätverk. Informera oss gärna om problemet. Om vi märker att flera personer från samma nätverk eller kommun har problem så försöker vi kontakta webbansvarig för att bli borttagen från deras skräppostfilter.

Fel: Skolplus fungerar inte på min iPad!
Många av övningarna på Skolplus fungerar inte på iPad eller iPhone eftersom de saknar Flash. De "paddvänliga" övningar som är gjorda utan flash är märkta med en iPad-symbol.

Fel: Övningar märkta med "även iPad" fungerar inte på min PC!
Övningarna märkta med en iPad-symbol fungerar både på iPad och de flesta andra datorer (PC, Mac, Android) som har en nyare version av webbläsare. Om man har en äldre webbläsare, t.ex. Internet Explorer 8, så fungerar ofta inte dessa övningar. Installera i så fall Chrome.

Har du idéer till övningar?

Vi är alltid intresserade av åsikter och idéer från våra användare. Skicka oss gärna ett .

Om du känner att du skulle kunna bidra till Skolplus med att själv utveckla idéer till webbaserade övningar eller göra material för vår sida med utskriftsmaterial så skicka oss gärna ett mail och berätta vad du skulle vilja bidra med.

Kontakt

Skolplus.se och Bokstavståget.se drivs av Skolplus AB, org. nr. 556912-4760.
E-post
Telefon 016-14 50 96
Mobil 0700-36 31 66
Det är ibland svårt att nå oss via fasta telefonen så prova gärna mobilnumret istället.

Adress: Skolplus AB, Köpmangatan 4B, 633 56 Eskilstuna

 

 

Frågor? Skicka ett mail: . Copyright © 2017 Skolplus AB, org nr 556912-4760. Logga in